Előkerült egy régebben készített ételem fotója, ami egész jól siketült, így hát íme. :)
Nagy kedvencem Gordon Ramsay, és már egy szakácskönyvvel is büszkélkedhetek tőle. Egyik legkedvesebb műsoromban (A Fickó F-fel) láttam tőle ezt a receptet.Régóta készültem, hogy egyszer megsütöm, s úgy fél éve eljött a nagy alkalom, mert apa hazaállított egy darab gyönyörű bélszínnel. S lám, ez lett belőle, a bal oldali láthatóan az enyém, a jobb pedig amit Gordon készített (kép).
Igazán szép szeletet nem tudtam vágni belőle, de az íze kárpótolt, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! A külsejét viszont azt hiszem sikerült olyanná varázsolnom, amilyenné szerettem volna. :)
Hozzávalók:
40 dkg marhabélszín
20 dkg csiperkegomba
4 vékony szelet Pármai sonka
Angol mustár
20 dkg leveles tészta
2 tojássárgája
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
olívaolaj
Elkészítése:
A gombát sóval, borssal összeturmixoljuk, majd serpenyőben, nagy lángon egy kevés olajon átforgatjuk, addig főzzük, míg szinte száraz lesz, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután tányérra szedjük és hűlni hagyjuk.
Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és a bélszín minden oldalát megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni, majd megkenjük angol mustárral.
Műanyag fóliára fektetjük a sonkaszeleteket, megkenjük a gombapéppel, és rárakjuk a bélszínt, a műanyag fólia segítségével feltekerjük és hűtőbe tesszük.
Ezek után a leveles tésztát kinyújtjuk, és a közepére helyezzük a bélszínt. Mielőtt becsomagolnánk, a tészta széleit bekenjük tojássárgájával, hogy ragadjon. A becsomagolt bélszínt tojássárgájával megkenjük, és a tetejét beirdaljuk, majd megszórjuk tengeri sóval. Már mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 35-40 percig 200 °C , megsütjük, majd szeletelés előtt 8-10 percig pihentetjük.
Mivel nem nagyon szeretjük a véres husit, én elősütöttem még sütőben is kb 1 órát 180 °C-on, így mire a tészta megsült, a hús pont omlósra sült. Köretként habosra kikevert burgonyapürét adtam hozzá.
Tényleg ajánlom mindenkinek, aki teheti, hogy próbálja ki! Jó étvágyat hozzá!
Ezek után a leveles tésztát kinyújtjuk, és a közepére helyezzük a bélszínt. Mielőtt becsomagolnánk, a tészta széleit bekenjük tojássárgájával, hogy ragadjon. A becsomagolt bélszínt tojássárgájával megkenjük, és a tetejét beirdaljuk, majd megszórjuk tengeri sóval. Már mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 35-40 percig 200 °C , megsütjük, majd szeletelés előtt 8-10 percig pihentetjük.
Mivel nem nagyon szeretjük a véres husit, én elősütöttem még sütőben is kb 1 órát 180 °C-on, így mire a tészta megsült, a hús pont omlósra sült. Köretként habosra kikevert burgonyapürét adtam hozzá.
Tényleg ajánlom mindenkinek, aki teheti, hogy próbálja ki! Jó étvágyat hozzá!
Ez igen, nagyon finom!
VálaszTörlésszia.A hust kulon megsutotted a sutoben mielott a leveles tesztaba csomagoltad?
VálaszTörlésSzia!
TörlésÍgy van. :) De, ha szereted a véres husit, elég először csak egy kis kérget sütni neki.
Koszi szepen a valaszt!
VálaszTörlés